A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.
Termékek Menü

Hogyan őrizzük meg ételeink minél hosszabb ideig tartó frissességét?

Fontos, hogy friss, ropogós, egészséges élelmiszereket fogyasszunk, ezzel segítünk megőrizni egészségünket és sokkal energikusabb életvitelt élhetünk. De minden nap mégsem járhatunk piacra, és a megvásárolt élelmiszereket megfelelő módon tárolni kell. De miképp érhetjük el, hogy a fel nem használt élelmiszerek sokáig kívánatosak maradjanak és megőrizzék a vitamin- és ásványi anyag tartalmukat? A Liebherr újítása a BioFresh technológia. Lássuk, miként nyújt ez nekünk segítséget a mindennapokban!

BioFresh TárolófiókokA Liebherr hűtők zsenialitása a BioFresh rekeszek, melyek állítható páratartalmuknak és éppen 0 fok fölötti hőmérsékletüknek köszönhetően háromszor hosszabb ideig megőrzik a rekeszekben tárolt gyümölcsök, zöldségek, húsok, halak és tejtermékek fogyaszthatóságát és megőrzik a bennük lévő vitamin- és ásványi anyag tartalmukat. A rekeszek teleszkópos sínnel húzhatóak ki, ezzel megkönnyítik a használatukat nehéz tartalom esetén is. Az élelmiszereknek különböző hőmérsékletre van szükségük, hogy tovább frissek maradjanak. Ezért a Liebherr kétféle Biofresh rekeszt tett kombinált hűtőikbe. A DrySafe rekeszben alacsony páratartalmat tud beállítani, mely a halaknak, húsoknak, tejtermékeknek kedvez. A HydroSafe magasabb, szabályozható páratartalommal bír, mely a zöldségeknek és gyümölcsöknek ideális. A rekeszek egy lamella segítségével szabályozhatóak attól függően, hogy Hydro- vagy DrySafe-re van e szükségünk. Modelltől függően egy vagy két rekesz állítható át HydroSafe-ről DrySafe-re.

BioFresh TárolódobozokMinden BioFresh modellnél alapfelszereltség a variálható üvegtároló, bővítse ki a felhasználási lehetőségeit, alternatív megoldásként az üvegtároló alatti üvegpolc is használható. Az integrált üveglap igény szerint poharak, vagy csészék tárolására is alkalmas.

Tudta, hogy bizonyos gyümölcsök és zöldségek tárolása nem ajánlott hűtőben? A déli gyümölcsök, a krumpli, a paradicsom, ezeknek az elhelyezése normál hűtők esetében tényleg nem jó megoldás, mert hamar elvesztik a zamatosságukat, az ínycsiklandó kinézetüket, hamar bebarnulnak, összetöppednek és elvesztik vitamin tartalmuk nagy részét. A BioFresh Plusz még több lehetőséget nyújt az egyedi tároláshoz. Például a halak eltarthatóságát megnövelheti, ha a felső rekesz hőmérsékletét lecsökkenti -2 fokra és beállítja a DrySafe üzemmódot, a hal még tovább friss marad, nem kell szinte azonnal felhasználnia.

BioFresh Felső rekeszA déli gyümölcsöket is tehetjük a felső beállítható rekeszbe, ekkor +6 fokra és magas páratartalomra kell átállítani a fiókot. E tárolási lehetőség mellett a déli gyümölcsök is hűtőbe helyezhetőek és hosszabb ideig eltarthatóak lesznek. A BioFresh Plusz felső rekesze három hőmérsékleten (-2, 0, +6) és kétféle páratartalom beállítási lehetőségével bír. Így sokoldalúan felhasználható, igény szerint beállítható épp, amelyikre szüksége van.

De nézzük meg néhány zöldség és gyümölcs esetében mennyi plusz napot nyújt nekünk ez a tárolási mód! A rák +1 nap, a málna +2 nap, az articsóka +7 nap, a fejes saláta +8 nap, a spárga +8 nap, a szőlő +17 nap, az alma és a sárgarépa +30 nap.

A Liebherr cég kiváló minőségét széles skálán mozgó választékuk, újszerű ötleteik, csúcs design kialakítású hűtőik és fagyasztóik, bor- és bortemperáló hűtőik igazolják. Mindig szem előtt tartották a környezetvédelmet, e miatt nagyon alacsony energiát használnak fel készülékeik, elmondható, hogy a legtöbb hűtő A++, A+++ és A+++ -20% energia besorolásúak. Külső megjelenésükben és belső igényes, praktikusan pakolható térkialakításában időtálló, konyhája örök darabjává válhat. A BioFresh rekeszeknek köszönhetően sokkal tovább megőrzi élelmiszere az eltarthatóságukat. Tökéletes és igény szerint variálható megoldás, tegyen a frissességért!

Tekintse meg a teljes Liebherr hűtőgép választékunkat ide kattintva!

A képek a blog.liebherr.com oldalról származnak.